Bokstherapie

Het lijft liegt niet!

Bokstherapie voor volwassenen en adolescenten is een effectieve behandel- of coachingsmethode. Bokstherapie is zeer effectief bij het zicht krijgen op jouw handelen onder druk. Zo krijg jij snel zicht op jouw natuurlijk gedragspatroon. Ga je vechten, of vlucht je? Het lijf liegt niet en confronteert jou met jouw natuurlijke gedrag. 

praktijk psychomotorische therapie volwassenen

Herken jij dit?

Z

Je komt vaak in strijd met de ander, of vermijd dit.

Z

Je krijgt niet wat je wilt.

Z

Je ervaart klachten als spanning, onzekerheid of angst.

Praten alleen is niet altijd voldoende. Soms is het ook fijn om fysiek bezig te zijn en op die manier inzicht te krijgen in gedrag, patronen en lichaamssignalen. Dát kan met bokstherapie.

Verkennen, herkennen en erkennen

Bokstherapie wordt gegeven door Egbert en Bart. Egbert is professioneel Bokstrainer en Bart psychomotorisch therapeut. Samen begeleiden wij  jou van ‘oud-‘ naar ‘nieuw’ gedrag. 

pmt-therapie-volwassenen

Wat houdt bokstherapie in?

Behandelplan op maat

Er vindt allereerst een intake plaats waarin we kennismaken met elkaar maken. Wij bespreken waar jij tegenaan loopt en hoe wij jou met bokstherapie kunnen helpen. Afhankelijk van deze hulpvraag en de problematiek is het mogelijk om een behandelplan op te stellen.

Doen en ervaren

Samen met een psychomotorisch therapeut en een bokstrainer ga jij aan de slag. De eerste stap is herkennen waar de aard van het probleem zit, zodat er vervolgens geoefend kan worden met ander gedrag. Hier voor word boksen als middel voor ingezet. Het gaat vooral om verkennen, herkennen en erkennen.

Agressieregulatie als specialisatie

Ik heb een defensieachtergrond met uitzendervaring. Hierdoor weet ik veel over agressie op verschillende vlakken. Zo ben ik onder andere werkzaam als psychomotorisch therapeut bij Stichting Centrum ‘45, een specialistisch behandelcentrum voor complexe psychotraumaklachten. Als psychomotorisch therapeut heb ik mij heb gespecialiseerd in de behandeling van psychotraumaklachten en agressieregulatie bij onder andere politiepersoneel en veteranen.

Wat is het resultaat van bokstherapie

N

Je leert vooral door zelf te ervaren. Loop maar tegen het probleem aan en vervolgens gaan we oefenen met ander gedrag. Als je tijdens de bokstherapie hebt ervaren hoe het anders kan, kun je dat in de praktijk ook vaak beter toepassen. 

Voor wie is Bokstherapie geschikt?

Bokstherapie is geschikt voor volwassenen die kritisch naar zichzelf wil kijken. Je kunt hierbij denken aan de uitdagingen:

Persoonlijkheidsproblematiek

Problematiek als borderline, angsten en spanningen

Psychische klachten

Klachten als somberheid, angsten, depressie en onzekerheid

Agressie regulatie problematiek

Je komt snel in conflict of je gaat het uit de weg.

Trauma's

Klachten door trauma’s of posttraumatische stresstoornis (PTSS)

Stress- en burn-out

Stress- of burn-outklachten om diverse redenen. Je voelt je opgebrand en hebt geen energie meer. Omdat je zo lang over grenzen bent gegaan, weet je ook niet goed meer hoe je die kunt aanvoelen.

Ben je geïnteresseerd in bokstherapie of wil je meer informatie?

Je kunt me altijd bellen, mailen of appen. Mijn praktijk is gevestigd in Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.