Over Bart van Arensbergen

PMT-therapeut

psychomotorische therapie praktijk rendez vous bart van arensbergen

Sport & defensie

Van jongs af aan heb ik altijd veel bewogen. Logischerwijs ging ik naar het CIOS voor de opleiding tot sportinstructeur, waar mijn interesse voor bewegen en psychologie begon. Niet lang na het CIOS ging ik in dienst, op zoek naar de fysieke en psychische uitdaging. Daar volgde ik onder andere een opleiding tot militair sportinstructeur en ben ik uitgezonden geweest. Na mijn diensttijd ben ik de Bachelor psychomotorische therapie gaan volgen.

PMT-therapeut

Inmiddels ben ik sinds 2011 PMT-therapeut en help ik zowel volwassenen als kinderen met diverse problemen. Anderen omschrijven mij ook wel als open, transparant en vriendelijk, maar wel eerlijk en rechtdoorzee als het nodig is. Soms mag het best wat schuren als we verder willen komen!

Rendez Vous

Als PMT-therapeut werk ik niet met standaardprotocollen. Allereerst voel ik intuïtief goed aan wat iemand nodig heeft (waar de angel zit) en daar speel ik vlot op in. Ik sta echt naast mijn cliënten en samen kijken we naar wat iemand nodig heeft. Dit is dus voor elke volwassene of elk kind dat bij mij komt weer anders. En dat is ook precies waar Rendez Vous voor staat. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om verder te kunnen!

Integer

Transparant

Vriendelijk

Doortastend

Het team van praktijk Rendez Vous

Ginger Fernandes

Ginger Fernandes

Virtual Assistent

Mijn naam is Ginger Fernandes en werkzaam als virtual assistent. Voor Praktijk Rendez Vous kunt u bij mij terecht voor het maken van afspraken, wijzigen van afspraken en afzeggen van afspraken. Dit allemaal volgens de voorwaarden van de praktijk. Heeft u een vraag voor een medewerker binnen Praktijk Rendez Vous en krijgt u betreffende persoon niet te pakken, dan zult u worden doorgeschakeld naar mij. Ik zorg ervoor dat u bericht bij de juiste persoon komt en dat er zo snel als mogelijk met u contact wordt opgenomen.

Bekijk mijn LinkedIn profiel

Charley Mulder

Charley Mulder

Psychomotorisch Kindertherapeut

Hoi, mijn naam is Charley. In oktober 2023 ben ik gestart bij Praktijk Rendez Vous.

Ik zit in de afrondende fase van de specialistische opleiding psychomotorische kindertherapie in Utrecht en heb hiervoor de HBO opleiding Sociaal pedagogische hulpverlening (Social work) afgerond. Naast mijn kennis van PMKT ben ik ook werkzaam als casemanager bij Tactus verslavingszorg in Deventer. Deze combinatie is een prachtige uitdaging, waarbij ik mijn pedagogische kwaliteiten verder kan inzetten.

In 2018 heb ik een half jaar in Oeganda gewerkt bij een straatkinderen project. Hier is de interesse voor de doelgroep kinderen en jongeren gewekt. De spontaniteit, speelsheid, oprechtheid en grappige uitspraken geven heel veel plezier aan het werken met kinderen.

Het mooie van kinderen en jongeren is dat je ze kunt helpen om weer vertrouwen te kunnen hebben in zichzelf en zelf verder te groeien. Het leuke van PMKT vind ik dat je door bewegen en spel op een laagdrempelige, plezierige manier met elkaar in contact bent, maar vooral ook dat je een kind stil kan laten staan bij wat het kan, wil, denkt en voelt. Door te ervaren en hier samen woorden aan te geven kan het kind ander of nieuw gedrag leren gebruiken. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat bewegen en spel vaak zorgt voor plezier bij kinderen en hierbij succeservaringen opgedaan kunnen worden.

Zelf houd ik ook van bewegen en is dat vaak een goede manier voor mij om te ontspannen. Ik speel al vele jaren volleybal. Daarnaast hou ik erg van reizen.

Ik kijk er naar uit om je in de praktijk te zien en samen te onderzoeken wat je nodig hebt om verder te kunnen gaan.

Wat kan ik voor je doen?

PMT voor kinderen

Psychomotorische therapie kan worden ingezet bij kinderen die veel angsten ervaren, last hebben van spanningen of niet goed kunnen omgaan met emoties. De oorzaken hiervan kunnen verschillend zijn, zoals hoogbegaafdheid, een trauma of ADHD.

PMT voor volwassenen

Heb je last van bijvoorbeeld stress, stemmingswisselingen, angsten of onzekerheid? Met psychomotorische therapie help ik jou om gedragspatronen te veranderen met behulp van een bewegingsgerichte behandelmethode, zodat de klachten verdwijnen of je er beter mee om leert gaan.

Samen sta je sterk

Ik ben aangesloten bij

fvb logo
nvpmt logo

Ben je geïnteresseerd in een behandeling of wil je meer informatie?

Je kunt me altijd bellen, mailen of appen. Mijn praktijk is gevestigd in Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.