Over Bart van Arensbergen

Eigenaar en PMT-therapeut

psychomotorische therapie praktijk rendez vous bart van arensbergen

Sport & defensie

Van jongs af aan heb ik altijd veel bewogen. Logischerwijs ging ik naar het CIOS voor de opleiding tot sportinstructeur, waar mijn interesse voor bewegen en psychologie begon. Niet lang na het CIOS ging ik in dienst, op zoek naar de fysieke en psychische uitdaging. Daar volgde ik onder andere een opleiding tot militair sportinstructeur en ben ik uitgezonden geweest. Na mijn diensttijd ben ik de Bachelor psychomotorische therapie gaan volgen.

PMT-therapeut

Inmiddels ben ik sinds 2011 PMT-therapeut en help ik zowel volwassenen als kinderen met diverse problemen. Anderen omschrijven mij ook wel als open, transparant en vriendelijk, maar wel eerlijk en rechtdoorzee als het nodig is. Soms mag het best wat schuren als we verder willen komen!

Rendez Vous

Als PMT-therapeut werk ik niet met standaardprotocollen. Allereerst voel ik intuïtief goed aan wat iemand nodig heeft (waar de angel zit) en daar speel ik vlot op in. Ik sta echt naast mijn cliënten en samen kijken we naar wat iemand nodig heeft. Dit is dus voor elke volwassene of elk kind dat bij mij komt weer anders. En dat is ook precies waar Rendez Vous voor staat. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om verder te kunnen!

Integer

Transparant

Vriendelijk

Doortastend

Het team van praktijk Rendez Vous

Charley Mulder

Charley Mulder

Psychomotorisch Kindertherapeut

Hoi, mijn naam is Charley. In oktober 2023 ben ik gestart bij Praktijk Rendez Vous.

Ik zit in de afrondende fase van de specialistische opleiding psychomotorische kindertherapie in Utrecht en heb hiervoor de HBO opleiding Sociaal pedagogische hulpverlening (Social work) afgerond. Naast mijn kennis van PMKT ben ik ook werkzaam als casemanager bij Tactus verslavingszorg in Deventer. Deze combinatie is een prachtige uitdaging, waarbij ik mijn pedagogische kwaliteiten verder kan inzetten.

In 2018 heb ik een half jaar in Oeganda gewerkt bij een straatkinderen project. Hier is de interesse voor de doelgroep kinderen en jongeren gewekt. De spontaniteit, speelsheid, oprechtheid en grappige uitspraken geven heel veel plezier aan het werken met kinderen.

Het mooie van kinderen en jongeren is dat je ze kunt helpen om weer vertrouwen te kunnen hebben in zichzelf en zelf verder te groeien. Het leuke van PMKT vind ik dat je door bewegen en spel op een laagdrempelige, plezierige manier met elkaar in contact bent, maar vooral ook dat je een kind stil kan laten staan bij wat het kan, wil, denkt en voelt. Door te ervaren en hier samen woorden aan te geven kan het kind ander of nieuw gedrag leren gebruiken. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat bewegen en spel vaak zorgt voor plezier bij kinderen en hierbij succeservaringen opgedaan kunnen worden.

Zelf houd ik ook van bewegen en is dat vaak een goede manier voor mij om te ontspannen. Ik speel al vele jaren volleybal. Daarnaast hou ik erg van reizen.

Ik kijk er naar uit om je in de praktijk te zien en samen te onderzoeken wat je nodig hebt om verder te kunnen gaan.

Pascal van den Hoorn

Pascal van den Hoorn

Psychomotorisch therapeut

 

Hoi, mijn naam is Pascal en ik werk sinds april 2024 bij Praktijk Rendez Vous.

Sport & jeugdzorg.

Vanaf kinds af aan ben ik bezig met beweging en heb ik verschillende sporten beoefend, zoals: (zaal)voetbal, hardlopen, wielrennen en de laatste jaren salsa dansen. Na de middelbare school ben ik de opleiding CIOS bewegingsagogie gaan volgen, waar beweging en gedrag samen zijn gekomen. Een combinatie die ik fascinerend vind en waar ik nog meer over heb mogen leren in de jeugdzorg.

PMT-therapeut

In 2011 ben ik de deeltijdopleiding PMT gaan volgen en in 2015 mocht ik dit geweldige vak uitoefenen. Inmiddels heb ik ruime ervaring opgedaan als psychomotorisch therapeut in de jeugdzorg, zowel bij instellingen als bij ambulante organisaties. In september 2022 heb ik ontslag genomen om een wereldreis te maken, waar ik in een andere omgeving veel heb mogen leren.

 De jongeren waarmee ik werk omschrijven mij als laagdrempelig, steunend, irritant en vriendelijk. Het irritant zijn wordt ervaren op momenten waarop ik confronterend te werk ga. Van collega’s krijg ik terug dat ik transparant ben, goed verbinding kan maken en werk vanuit de mogelijkheden en krachten van het individu en het gezin. Ik vind het belangrijk om samen met de jongeren en opvoeders te onderzoeken wat zij nodig hebben.

Voor Praktijk Rendez Vous werk ik op de externe locaties Het Alternatief en gezinsgerichte  woonvorm de Grote Geer te Houten

 

Wat kan ik voor je doen?

PMT voor kinderen

Psychomotorische therapie kan worden ingezet bij kinderen die veel angsten ervaren, last hebben van spanningen of niet goed kunnen omgaan met emoties. De oorzaken hiervan kunnen verschillend zijn, zoals hoogbegaafdheid, een trauma of ADHD.

PMT voor volwassenen

Heb je last van bijvoorbeeld stress, stemmingswisselingen, angsten of onzekerheid? Met psychomotorische therapie help ik jou om gedragspatronen te veranderen met behulp van een bewegingsgerichte behandelmethode, zodat de klachten verdwijnen of je er beter mee om leert gaan.

Samen sta je sterk

Wij zijn aangesloten bij

fvb logo
nvpmt logo

Ben je geïnteresseerd in een behandeling of wil je meer informatie?

Je kunt me altijd bellen, mailen of appen. Mijn praktijk is gevestigd in Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.