PMT-therapie voor volwassenen

Verkennen, herkennen en erkennen

PMT-therapie voor volwassenen en adolescenten is een bewegingsgerichte behandelmethode die vooral gericht is op het doorbreken van sociaal-emotionele of gedragsproblemen, communicatieproblemen of stemmingswisselingen. Ik zet tijdens mijn behandelingen actieve werkvormen in, waarmee nieuwe denk- en gedragspatronen kunnen worden aangeleerd.

praktijk psychomotorische therapie volwassenen

Herken jij dit?

Z

Je zit niet zo lekker in je vel en loopt tegen een burn-out aan (of bent dit al).

Z

Je kunt emoties en gedrag moeilijk reguleren.

Z

Je ervaart klachten als spanning, onzekerheid of angst.

Praten alleen is niet altijd voldoende. Soms is het ook fijn om fysiek bezig te zijn en op die manier inzicht te krijgen in gedrag, patronen en lichaamssignalen. Dát kan met PMT-therapie.

Verkennen, herkennen en erkennen

Het is niet altijd makkelijk om in woorden uit te drukken wat je voelt. Daarom gaan we met psychomotorische therapie aan de slag met beweging- en lichaamsgerichte oefeningen. Hiermee verminderen we jouw klachten en leer je hoe je in de toekomst met probleemsituaties om kunt gaan.

pmt-therapie-volwassenen

Wat houdt PMT-therapie in?

Behandelplan op maat

Er vindt allereerst een intake plaats waarin we kennismaken met elkaar maken. We bespreken waar jij tegenaan loopt en hoe ik je met psychomotorische therapie kan helpen. Afhankelijk van deze hulpvraag en de problematiek stel ik een behandelplan op.

Doen en ervaren

Een psychomotorisch therapeut is vergelijkbaar met een psycholoog, met als grootste verschil dat PMT-therapie vooral gaat om doen en ervaren. De eerste stap is herkennen waar de aard van het probleem zit, zodat er vervolgens geoefend kan worden met ander gedrag. Hier worden psychomotorische therapie oefeningen voor ingezet zoals sport en spel. Het gaat vooral om verkennen, herkennen en erkennen.

Agressieregulatie als specialisatie

Ik heb een defensieachtergrond met uitzendervaring. Hierdoor weet ik veel over agressie op verschillende vlakken. Zo ben ik onder andere werkzaam als psychomotorisch therapeut bij Stichting Centrum ‘45, een specialistisch behandelcentrum voor complexe psychotraumaklachten. Als psychomotorisch therapeut heb ik mij heb gespecialiseerd in de behandeling van psychotraumaklachten en agressieregulatie bij onder andere politiepersoneel en veteranen.

Wat is het resultaat van PMT-therapie

N

Je leert vooral door zelf te ervaren. Loop maar tegen het probleem aan en vervolgens gaan we oefenen met ander gedrag. Als je tijdens de therapie hebt ervaren hoe het anders kan, kun je dat ‘in de praktijk’ ook vaak beter toepassen. Je hebt gevoeld en ervaren hoe het is als het beter gaat.

Voor wie is PMT geschikt?

PMT-therapie is geschikt voor onder andere volwassenen met stressgerelateerde stoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Je kunt hierbij denken aan de problemen:

Persoonlijkheidsproblematiek

Problematiek als borderline, angsten en spanningen

Psychische klachten

Klachten als somberheid, angsten, depressie en onzekerheid

Speciale talenten

Volwassenen die er op latere leeftijd achter komen dat ze hoogbegaafd of hoogsensitief zijn.

Trauma's

Klachten door trauma’s of posttraumatische stresstoornis (PTSS)

Stress- en burn-out

Stress- of burn-outklachten om diverse redenen. Je voelt je opgebrand en hebt geen energie meer. Omdat je zo lang over grenzen bent gegaan, weet je ook niet goed meer hoe je die kunt aanvoelen.

Ben je geïnteresseerd in een behandeling of wil je meer informatie?

Je kunt me altijd bellen, mailen of appen. Mijn praktijk is gevestigd in Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.