Tarieven en vergoedingen psychomotorische therapie

Tarieven

PMT praktijk Rendez vous hanteert de volgende tarieven:

fas|fa-user-tie|

Volwassenen

  • Kennismaking (50 minuten): gratis
  • Behandelsessie volwassenen PMT of coaching (50 minuten): € 80,00
  • Online Behandelsessie volwassenen PMT of coaching (50 minuten): € 80,00
  • Online PMT-pakket inclusief IP-camera en aansluithulpmiddelen: vanaf € 65,00

Alle tarieven zijn vrijgesteld van btw.

fas|fa-child|

Kinderen

  • Kennismaking (50 minuten): gratis
  • Behandelsessie kinderen PMT of coaching (60 minuten waarvan 15 minuten schrijftijd): € 80,00
  • indirecte tijd per kwartier : € 20,00

Alle tarieven zijn vrijgesteld van btw.

Je kunt een afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos afzeggen of verzetten. Je kunt daarvoor bellen of mailen naar info@praktijkrendezvous.nl. Als de afspraak binnen 24 uur vóór de behandeling wordt afgezegd brengt Praktijk Rendez Vous 50% van het bedrag in rekening. Voor het niet nakomen van de afspraak zonder bericht brengen wij 100% in rekening.

Er zijn verschillende mogelijkheden tot vergoeding:

Vergoeding via de zorgverzekeraar

Vrijwel alle zorgverzekeringen vergoeden (gedeeltelijk) de kosten. Vraag bij jouw eigen zorgverzekering na of deze de beroepsvereniging FVB, NVPMT, NFG en de RBCZ erkent. Wanneer een van deze beroepsverenigingen wordt erkend, is de vergoeding doorgaans via de alternatieve zorg geregeld. Deze vergoeding varieert van een deel van het sessietarief tot een bepaald maximaal bedrag dat jaarlijks kan worden aangesproken. Klik hier om alles te lezen over vergoeding vanuit jouw zorgverzekeraar.

Jeugdzorg en PGB (persoonsgebonden budget)

Individuele psychomotorische behandeling voor kinderen tot en met 18 jaar kan betaald worden vanuit de gemeente vanuit het Persoons Gebonden Budget. Het PGB kun je aanvragen voor je kind bij jouw/jullie gemeente. Het betreft PGB voor vaktherapie en valt binnen de Jeugdzorg.

DBC (Diagnose Behandel Combinatie)

Psychomotorische therapie kan geheel worden vergoed als dit onderdeel is van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Een DBC omschrijft de behandeling die hoort bij jouw zorgvraag (diagnose). Door gebruik te maken van een DBC kunnen de kosten van psychomotorische therapie verantwoord worden aan jouw verzekering. Een DBC kan alleen aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Ben je al in behandeling bij een erkende behandelaar waar een DBC voor jou is geopend? Dan kan psychomotorische therapie worden opgenomen in diezelfde DBC.

Werkgever

In het geval van arbeidsgerelateerde problematiek kun je een beroep doen op jouw werkgever. Werkdruk valt in de Arbowet onder psychosociale arbeidsbelasting. Werkgevers zijn verplicht om een beleid te voeren dat deze psychosociale arbeidsbelasting voorkomt of beperkt.

Ben je geïnteresseerd in een behandeling of wil je meer informatie?

Je kunt me altijd bellen, mailen of appen. Mijn praktijk is gevestigd in Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.