Ufitness

Voor (voormalig) geüniformeerden.

Praktijk Rendez Vous en Stichting Ufit slaan de handen in een! Speciaal voor (voormalig) geüniformeerden bieden wij specialistische zorg en ondersteuning. Wil jij werken aan je (mentale) gezondheid? En wil jij dit met samen met (voormalig) geüniformeerden en door voormalig geüniformeerden? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

praktijk psychomotorische therapie volwassenen

Herken jij dit?

Z

Sportscholen zijn te druk en te luidruchtig!

Z

Ze (de trainers) hebben geen idee wat jij doormaakt!

Z

Je ervaart klachten als spanning, onzekerheid of angst.

Samen met gelijkgestemden sporten, bewegen en het hebben over de uitdagingen die specifiek jou aangaan. Dat geeft saamhorigheid en kameraadschap. Steun krijgen als je het nodig hebt, soms zelfs al voordat jij het in de gaten hebt. Dat voelt veilig. Heb je een hulphond? Geen probleem, water staat klaar.

Ufit

Ik ben Bart van Arensbergen, eigenaar van Praktijk Rendez Vous en initiatiefnemer van Stichting Ufit. Oud-marinier, veteraan en psychomotorisch trauma therapeut.

Als veteraan weet ik wat je doormaakt, tegen welke uitdagingen je aan loopt en spreken wij dezelfde taal. Na mij uitzending in Iraq als marinier nam ik veel spanning mee naar huis. Een kort lontje, fixed-mindset en grens overschrijdend gedrag. Mijn opleiding tot psychomotorisch therapeut heeft voorkomen dat ik met een PTSS ben komen te zitten. Heb ik dan geen klachten? Zeker wel, echter heb ik goed geleerd mijn spanningen te reguleren.

 

psychomotorische therapie praktijk rendez vous bart van arensbergen

Wat houdt Ufitness in?

Bewegen met gelijkgestemden

Er vindt allereerst een intake plaats waarin we kennismaken met elkaar. Wij bespreken waar jij tegenaan loopt en hoe wij jou door middel van Ufitness kunnen helpen. Afhankelijk van deze hulpvraag en de problematiek is het mogelijk om een trainingsplan op te stellen.

Trainingsplan op maat

Er vindt allereerst een intake plaats waarin we kennismaken met elkaar. Wij bespreken waar jij tegenaan loopt en hoe wij jou door middel van Ufitness kunnen helpen. Afhankelijk van deze hulpvraag en de problematiek is het mogelijk om een trainingsplan op te stellen.

Doen en ervaren

Samen met een psychomotorisch therapeut en een bokstrainer ga jij aan de slag. De eerste stap is herkennen waar de aard van het probleem zit, zodat er vervolgens geoefend kan worden met ander gedrag. Hier voor word boksen als middel voor ingezet. Het gaat vooral om verkennen, herkennen en erkennen.

PTSS Leefstijlplan

Ik heb een defensieachtergrond met uitzendervaring. Hierdoor weet ik veel over agressie op verschillende vlakken. Zo ben ik onder andere werkzaam als psychomotorisch therapeut bij Stichting Centrum ‘45, een specialistisch behandelcentrum voor complexe psychotraumaklachten. Als psychomotorisch therapeut heb ik mij heb gespecialiseerd in de behandeling van psychotraumaklachten en agressieregulatie bij onder andere politiepersoneel en veteranen.

Wat is het resultaat van Ufitness? 

N

Door dat je weer in beweging komt met gelijkgestemden wordt je weerbaarheid vergroot. Je leert jouw spanning beter te reguleren, jouw algehele gezondheid gaat er op vooruit en je ervaart weer verbondenheid en saamhorigheid. (PTSS) Klachten verminderen en je wordt wie je wil zijn.

Voor wie is Ufitness geschikt?

Ufitness is geschikt voor (voormalig) geüniformeerden die willen werken aan hun klachten in een kleine groep van gelijkgestemden onder begeleiding van ervaringsdeskundige professionals.

Defensie personeel

Problematiek als borderline, angsten en spanningen

Brandweer personeel

Klachten als somberheid, angsten, depressie en onzekerheid

Ambulance personeel

Klachten door trauma’s of posttraumatische stresstoornis (PTSS)

Politie/ Justitie personeel

Stress- of burn-outklachten om diverse redenen. Je voelt je opgebrand en hebt geen energie meer. Omdat je zo lang over grenzen bent gegaan, weet je ook niet goed meer hoe je die kunt aanvoelen.

Ben je geïnteresseerd in Ufitness of wil je meer informatie?

Je kunt me altijd bellen, mailen of appen. Mijn praktijk is gevestigd in Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.