Zorgzame Kameraden

Therapeutische mannen groep

Zorgzame kameraden is voor mannen die worstelen met hun gevoel, relaties, (co-) ouderschap en agressie. Ook andere thema’s zoals rouw, zingeving, verslaving en seksualiteit kunnen aan bod komen.

Mannen trekken zich vaak terug als zij het mentaal moeilijk hebben. ‘Niet zeuren, gewoon doorgaan!’ is de boodschap die wij mannen eeuwenlang hebben mee gekregen. ‘Kwetsbaarheid is een zwakte’ is het algemene idee. Praten met een andere man over gevoel is lastig, de ander heeft immers ook niet geleerd hier mee om te gaan. Echter worstelen wij allemaal met vergelijkbare thema’s. Door toch met elkaar in gesprek te gaan kunnen wij van elkaar leren.

praktijk psychomotorische therapie volwassenen

Herken jij dit?

Z

Je zit niet zo lekker in je vel, trekt je terug en krijgt regelmatig te horen ‘wat ben je stil’.

Z

Je kunt emoties en gedrag moeilijk reguleren, en dat leidt geregeld tot confrontaties. 

Z

Je ervaart klachten als spanning, onzekerheid, eenzaamheid of angst.

Praten alleen is niet altijd voldoende. Soms is het ook fijn om samen met anderen fysiek bezig te zijn en op die manier inzicht te krijgen in gedrag, patronen en lichaamssignalen. Dát kan in de Zorgzame Kameraden mannen groep.

“In een suffe groep praten over gevoelens is niets voor mij”

Daarom organiseert Praktijk Rendez Vous Zorgzame Kameraden om vanuit beweging tot inzicht en verandering te komen. Door middel van sport, spel en bewegingsgerichte oefeningen leer jij jouw gevoelens te duiden en deze praktisch in te zetten ter verbetering van jouw emotionele en sociale welzijn.

pmt-therapie-volwassenen

Wat houdt Zorgzame Kameraden in?

Behandelplan op maat

Er vindt allereerst een (online) intake plaats waarin we kennismaken met elkaar maken. We bespreken waar jij tegenaan loopt en en welke thema’s jij in de groep wil onderzoeken. Afhankelijk van deze hulpvraag en de problematiek stellen wij samen een plan op.

De groep

Na een individuele intake waarin wij samen jouw doelen stellen kan je instromen in de groep. Je tekent in voor 8 groepssessies. Indien gewenst kan jij dezelfde cyclus nogmaals volgen. Na afloop vind er nog een (online) individuele evaluatie plaats.

Tijdsinvestering en kosten

Om de week op vrijdag ochtend. Vanaf 09:00 ben je welkom, de koffie staat klaar. Om 09:15 starten wij met de groep en deze is om 10:30 afgelopen. De éérste groep zal starten op een vrijdag bij genoeg aanmeldingen. Hierna om de week op vrijdag.

Deelname aan de groep, 2 individuele en 8 groep bijeenkomsten kost €470. Indien jij aanvullend verzekerd bent, heb jij wellicht recht op een tegemoetkoming in de kosten. Neem contact op met jouw verzekeraar en vraag naar de mogelijkheden. Ook werkgevers zijn vaak bereid om mee te betalen. 

 

Doen en ervaren

Een psychomotorisch therapeut is vergelijkbaar met een psycholoog, met als grootste verschil dat PMT-therapie vooral gaat om doen en ervaren. De eerste stap is herkennen waar de aard van het probleem zit, zodat er vervolgens geoefend kan worden met ander gedrag. Hier worden psychomotorische therapie oefeningen voor ingezet zoals sport en spel. Het gaat vooral om verkennen, herkennen en erkennen.

Agressieregulatie als specialisatie

Ik heb een defensieachtergrond met uitzendervaring. Hierdoor weet ik veel over agressie op verschillende vlakken. Zo ben ik onder andere werkzaam als psychomotorisch therapeut bij Stichting Centrum ‘45, een specialistisch behandelcentrum voor complexe psychotraumaklachten. Als psychomotorisch therapeut heb ik mij heb gespecialiseerd in de behandeling van psychotraumaklachten en agressieregulatie bij onder andere politiepersoneel en veteranen.

Wat is het resultaat van Zorgzame kameraden?

N

Gedrag wordt geduid, ervaringen worden gedeeld en nieuw gedrag met elkaar geoefend.

Jij gaat leren jouw emoties en gedrag beter te begrijpen en deze zo in te zetten dat jij krijgt waar jij behoefte aan hebt. Dit oefen je samen, in een procesgroep van minimaal 6 en maximaal 8 mannen. Tijdens het proces kunnen groepsleden in- en uit stromen. Kameraadschap, privacy en respect voor elkaars gedachten en gevoelens staan bij ons hoog in het vaandel.

Word de betere versie van jezelf en kom krachtiger in verbinding met jouw dierbaren!

Voor wie is PMT geschikt?

PMT-therapie is geschikt voor onder andere volwassenen met stressgerelateerde stoornissen, verslavingsgedrag, relationele- en persoonlijkheidsproblematiek. Je kunt hierbij denken aan de problemen:

Persoonlijkheidsproblematiek

Problematiek als borderline, angsten en spanningen

Psychische klachten

Klachten als somberheid, eenzaamheid, angsten, depressie en onzekerheid

Relationele problemen

Je gaat of bent gescheiden, co-ouder, partner of werknemer. Je komt vaak in conflict met de ander en je zelf.

Trauma's

Klachten door trauma’s of posttraumatische stresstoornis (PTSS)

Stress- en burn-out

Stress- of burn-outklachten om diverse redenen. Je voelt je opgebrand en hebt geen energie meer. Omdat je zo lang over grenzen bent gegaan, weet je ook niet goed meer hoe je die kunt aanvoelen.

Ben je geïnteresseerd in Zorgzame Kameraden of wil je meer informatie?

Je kunt me altijd bellen, mailen of appen. Mijn praktijk is gevestigd in Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.